stomatologija

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Ultrazvučne kade jedno su od najlakših sredstava za čišćenje sa instrumenata za višekratnu upotrebu u stomatološkim klinikama

Ultrazvučna energija stvara milijarde minijaturnih mjehurića u spremniku ultrazvučnih kada za čišćenje. Ti mjehuriči implodiraju velikom silom odvajajući nečistoće od površine predmeta koji želite očistiti. Mjehurići nastali u procesu kavitacije mogu prodrijeti u sve moguče najmanje pukotine svih instrumenata. Praktično uklanjaju prljavštinu s površine na puno više učinkoviti način nego ručnim ribanjem. Obično čišćenje ima dodatni nedostatak što zahtijeva od osoblja da rukuje kontaminiranim instrumentima.

Nakon temeljitog ultrazvučnog čišćenja, najbolje je izvršiti dezinfekciju i sterilizaciju. Ovaj je redoslijed važan jer se sterilizirani predmeti mogu kontaminirati u ultrazvučnoj kadi. Čistač može sadržavati krv, tkivo ili druge nečistoće iz prethodne uporabe.

Primjer postupaka čišćenja stomatoloških instrumenata

Manje ultrazvučne kade za čišćenje, kao što je ASonic PRO 30 su dostupna putem naše marke ASonic, idealna su za stomatološke klinike. Koriste se za čišćenje instrumenata poput igala, zrcala, oštrica, bursa itd., Također krunica i proteza. Ovaj model ultrazvučnog čistača također je dobar za uklanjanje cementa, punila ili brtvila. Instrumenti se mogu držati natopljeni germicidima ili enzimskom otopinom kako bi se izbjeglo sušenje nečistoća na njihovoj površini nakon upotrebe. To znatno pojednostavljuje kasnije čišćenje.

Koristite ultrazvučni koncentrat za čišćenje formuliran za uklanjanje organskih nečistoća. Iako bi netko mogao pomisliti da bi za početak rješenje za dezinfekciju bio pravi izbor. Zapravo nije, jer može otežati uklanjanje nečistoća poput proteina. Umjesto toga, upotrijebite otopinu odgovarajućeg koncentrata za ultrazvučne kade, pripremite prema uputama na pakiranju. Predmete koje želite očistiti stavite u košaru za čišćenje. Stavite košaru u spremnik tako da su svi instrumenti u potpunosti potopljeni. Vrijeme čišćenja (obično 7 do 10 minuta, ovisno o zaprljanosti instrumenata) i temperatura mogu se podesiti putem upravljačke ploče.

Kad je ciklus čišćenja gotov, isperite instrumente vodom kako biste uklonili ostatke tekućine za čišćenje, a zatim nastavite s dezinfekcijom i sterilizacijom. Rješenje koncentrata za čišćenje treba mijenjati najmanje jednom dnevno, a spremnik ultrazvučnog sredstva za čišćenje zahtijeva čišćenje i sušenje prije sljedeće upotrebe. Obavezno slijedite upute za uporabu ultrazvučnih kada i koncentrata koje nudimo.

Klinike koje imaju ultrazvučnu kadu produktivnije su i učinkovitije jer njihovo osoblje ne gubi vrijeme na ručno pranje!

čišćenje instrumenata  čišćenje instrumenata

Pogledajte našu kompletnu ponudu – ASonic ultrazvučne kade

logo

Našu ponudu

Auto Moto

Industrijsko ciscenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

Čišćenje četkica za šminkanje

Kako očistiti dječje igračke

Čistimo i Obnavljamo

Čišćenje

Više stvari bi trebalo sačuvati i očistiti umjesto da ih zamjenjujemo sa novima. Želimo vam pružiti najbolju opciju za vaše kućno ili radno okruženje.

Briga o kupcima

Nudimo punu podršku i znanje o ultrazvučnom čišćenju. Uvijek smo spremni poboljšati vaš rad i pomoći vam da radite učinkovitije nego ikad.

Razvoj

Naš je fokus slušati svoje kupce, razumjeti njihove potrebe i ponuditi iznimnu razinu ultrazvučnog čišćenja različitih veličina i opcija.